anak baru...huhuhu...my cutest simba




...::: MY SIMBA :::...





...ini lah simba...
...anak baru kami...
...sangat2 nakal...
...setiap pukul 6.30am mesti dia akan kacau kami tidur...
...gigit telinga...
...kiss mulut...
...selagi kami tak bangunlah...
...selagi tu dia akan kacau...
...comelnye die...
...love you simba...
...dah macam musang pulak...
...malam tido...
...siang berjaga...
...pandai buat sepah dalam bilik...
...tak suka duduk dalam sangkar...
...itu lah die simba...

NEW JOB

...17th June 2013...

tarikh kt atas tu hari pertama aku mula bekerja di Kingshoe die kepong
tapi hari ni bru aku ada peluang nak update blog aku
hahahaha
bz keje la kata kan
xda masa nak g cc update
ni pon update kt tmpt keje time rhat
adalah masa terluang sikit

selama sebulan aku kne tunggu
kne buat check up
lepas sebulan baru aku boleh mule keje
sush kan
banyak sgt procedure nk mula keje kt compny ni

aku bekerja di syarikat yang menjual kasut (safety shoes)
dan juga peralatan keselamatan pekerja
kalau korang pernah dengar lah Kingshoes Manufacturing Sdn Bhd
atau pun pernah tengok logo kt bwh ni


syarikat ini dah lama juga lah
cuma dalam 2 tahun ni syarikat ni telah diambil alih oleh syarikat besar dari US
iaitu


mesti ramai yang pernah tengok logo ni kan
inilah syarikat tempat aku bekerja sekarang

aku gembira sebab dapat tawaran untuk bekerja di bawah syarikat ni
sebab banyak kelebihan yang ada
semasa bekerja di company ni

harap-harap aku kekal bekerja di sini






..:: assalamualaikum ::..

today is 21st February 2013
...its been 4 month since i've been together with my wife now...
...the time going to fast i think...
...feels like we met last weeks and have been a couple for long time...
...weird is'nt it...
...thats what we are both think...
...been knowing each other more than 2 years...
...hahaha...

...but...
...sometimes...
...im still thinking about my ex...
...its hard to refuse it right when we love someone once...
...and its hard to forget everything that we've been through together...
...even...
...its hurt inside...
...but...
...when we still remember everything...
...sweet and bitter will remain in our memory...
...how we've been together all the times...
...but one thing that i want...
...is just...
...to be appreciate by someone that i love...
...not cheating behind me...
...and always honest with me...

?...is'nt that hard...?
...now...
...between me and my wife...
...is not to perfect...
...but...
...atleast...
...we heve a great time relationship...
...without lying...
...no secret...
...and...
...shes appreciate me well...

...and...
...to...
...someone...

...i...
...hope...
...u will...
...appreciate your 'mr.busy'...
...before...
...u loss him...

....maybe...
...its time...
...for me...
...to...
...let u go...
...forever...

...and...
...i...
...do it...
...for...
...your...
...HAPPINESS...





..:: Luahan hati ::..

ASSALAMUALAIKUM
pada yang masih sudi menjengah blog saya ni
......

agak lama juga saya tidak mempublish apa-apa blog
sehinggalah entah kenapa hari ini
tergerak jari-jari saya untuk menaip
walaupun idea tu masih berkurangan
......

mungkin juga dengan keadaan hidup dan kerja yang masanya tak menentu
yang telah membuat saya mengabaikan blog ni
.......

kali ni saya terasa nak meluahkan isi hati saya pada seseorang
yang pernah saya sayang
saya cinta
kerana dengan cara ini je saya rasa saya dapat luahkan
.......

2 tahun perkenalan kita
2 tahun juga saya mengenali diri awak
tapi selama 2 tahun jugak
saya tak mengerti sama ada awak memahami saya atau tak
selama 2 tahun jugak saya tunggu untuk hati awak sepenuhnya menjadi
milik saya
.......

tapi
semuanya hilang begitu saja
bukannya saya tidak memaafkan kesalahan awak yang lepas
....
tapi 
bile setiap kali 
hati ini disakiti dan tidak difahami
peristiwa itu kembali menerjah fikiran dan membuat saya menjadi semakin marah
dan
membuka mata saya
dan membuat fikiran ni terfikir
siapa saya dalam hati awak sebenarnya
......

awak takkan pernah perlukan saya untuk hidup
awak takkan pernah faham apa yang saya nak
malah tak ada sesiapa pun yang akan faham apa yang saya nak
sebab siapa saja yang menjadi pendamping dalam hidup saya
takkan pernah cuba unruk faham dan pelajari diri saya
apa yang sume nak hanya ada saya dan saya fahami diri korg sume
......

untuk awak
saya tak pernah membenci awak walaupun sedikit
tapi saya nak awak benci saya
sebab saya tahu awak tak perlukan saya
dan
saya juga tahu yang awak akan lebih gembira bila saya tiada lagi dalam hidup awak
......

awak masih ada yang sayang dan pedulikan awak
awak masih ada kawan2 yang sentiasa ada untuk awak
sayangilah mereka
hargailah mereka
......


.....SEKIAN.....

...::: originally from prince hurties:::...


JOBdirumah....tentu ramai lagi yang tak tahu pasal kerja ni kan...?
sebenarnya aku baru je tahu pasal kerja ni...
tapi kalau nak ikut kan agak lama la jugak...
dalam kira dua bulan yang lepas aku tahu pasal jobdirumah ni...
tapi waktu tu aku tak amik port sangat almaklumlah kan...
sekarang ni banyakkan kes-kes bisnes internet menipu ni...
tapi bile aku siasat dan tengok keterangan Jobdirumah ni dengan teliti...
hati aku tergerak nak join...
tapi tu la...
nak join pon satu hal...lama betul amik masa...
hehehe...
bila tengok kena bayar RM50...
aku rasa berat hati juga nak join...
lagi satu sebab tak de duit...
hahaha...
biasalah kan...
masih belajar lagi...
bila aku dapat je duit elaun aku bulan ni terus aku bank in kan dekat Jobdirumah...
mula2 tu sayang jugak nak keluarkan duit...
tapi bila dah tengok sebab apa kena bayar RM50 tu...
baru aku faham rupanya duit tu untuk...
ajar kita bagaimana nak cari kerja dirumah...
banyaklah gak ilmu tentang Jobdirumah ni yang aku dapat bila aku dh mendaftar...
tambah lagi dengan video yang Jobdirumah telah sediakan...
kiranya keterangan yang Jobdirumah bagi...
amatlah aku berpuas hati dan faham dengan setiap keterangan tu...
bila dah tahu pasal cara kerja Jobdirumah...
rasanya xrugi pon kuarkan RM50 tuh...
pulangannya akan menjdai berlipat kali ganda plak nanti bila kita dah mulakan tugasan...
apa-apa pun...
yang penting usaha...
dan mencari rezeki yang halal...
kalau kawan-kawan yang dh baca post aku kali ni berminat kan...
cubalah klik link kt bawah tu k...
kat situ ada keterangan yang lebih terperinci dari apa yang aku citer kat post aku ni...
lagi skali aku nk ucpkan terima kasih kepada JOBDIRUMAH...
sebab dah bg peluang kat aku untuk kenal dunia pekerjaan yang mudah ni...

JOBDIRUMAH (baik punye) <----klik sini k kwn2!!


Kenali Bahasa Tubuh Seekor Kucing


Assalammualaikum wbt ..

Ha aku rasa lama giler kan aku tak 'hapdet' blog nih .. pada yang sudi follow blog aku nih .. i'm really .. really .. really sorry ya .. Sebab, alasan dan punca nya blog ni terbengkalai aku akan story later. Harini rasa nak kongsikan sedikit info mengenai kucing. Kenapa?? Sebab aku sukakan kucing dan pada peminat tegar haiwan yang comel seperti kucing ni .. haruslah kena tahu juga bahasa tubuh mereka .. ngeh .. ngeh .. ngeh ..


IKML LIFE

today already 4 may 2012,
and in 4 weeks,
my studying at IKML will be end...
it is so hard to leave IKML...
because it was a place that teach me everything about life...
about people...
about study...
and about how to be independant person...
maybe for a different person it will be another thought about IKML...
but for me...
IKML is the place which is suitable to study about life and about how to treat another person...
a person who will be your friends as long as u studying at IKML...
and IKML to me...
is the place that we will catch everything or the things that we've been dreaming of for a future...
the place that u will study to be someone who success in the future...
i did'nt say that 'theres no other places that will not give u being a success person in the future'
but i will say that IKML is one places that we just not studying for success...
but it is a places that we can learn how to make a friends...
a places that we can learn how to choose type of friends...
type of people...
IKML is a places to learn how to live...
theres many type of people in IKML...
and u will know it if u studied here...
LOL..
i think thats enough for today...
actually...
theres a lot thing that i want to shared about IKML...
but...
i think it enough till here...
see u guys in the future...
MAKE A LIFE BRIGHTLY EVERYDAY SO YOU CAN MAKE YOUR LIFE TO BE A SUCCESS LIFE EVERYDAY
FARE WELL...