(^_^) kursus dh tamat (^_^)

...assalamualaikum pada rakan-rakan yang sedia ada...

dah lama aku xupdate blog aku ni kan
xsangka btol
untuk topik yang ni
aku nk citer pasal kursus aku selama 10 hari yg dh leps ni

...kursus membuat sofa...

dari 5hb hingga la 14hb kursus ni berjalan
mula2 skali aku belajar untuk mngenal peribadi diri
kemudian aku belajar mcm ne nk melukis sudut pertama dan sudut kedua
dengan lebih teliti
berbanding dgn pe yg cikgu aku ajar kt IKM
dan hri berikutnye group aku seramai 9 org
mula la msuk bengkel dan mula belajar bagaimana membuat sofa

dan dri gmbr kt bwh tu la hasil2 yg kami telah dpt
cantik kan...???

yg ni aku dengan dua member aku yang wat
cntik kan?? bukn sng tau nk wat tpi kami wat untuk pemasangan body tnpa kusyen duduk pasang dlm mse sehari jek. itu la hasil dri kerjasama kitorg.



yang ni budak kelas aku lgi 6 org tu yang wat


..:: BIrthday Eio Zahari ::..

tepat pukul 12am 1/12/2011
aku ditipu dengan lakonan2 adik-adik asarama
hahahaha
xley belah betol
tapi aku tahu diorg rancang sumting nak kene kan aku
so...
aku xamik serius sgt lakonan dorg tuh
hahahaha

tapi lama-lama aku terikut juga salah sorg budk bilik aku
g tgk pe yg berlaku
xsgka diorg dh pergkap aku
katanya kawan baik aku stress
sampai smoking dlm bilik air
terkjut gak aku
bile aku g tgk
kn baik aku tuh nak simbah aku dengan air pewarna
yang isi kandungan nya
pewarna dan tepung, sabun pon de skali kot
hahahaha
aku sempat lari
tpi dorg keja n seret aku bawak masuk bilik air
dan terus simbah aku
aku geram...
aku trus amik lagi satu baldi tu simbah kat slah sorg yg kne kan aku tuh
hahahaha
knela sikit
dorg pon beramai-ramai ucap kan
"HAPPY BIRTHDAY!!"

walaupon aku ni xberapa ramai yg suke
sebab aku MPP a.k.a Majlis Perwakilan Pelajar
tapi masih ramai juga yg betol2 hormat kt aku

pe2 pon thanks kat "sweetie" aku
sebab menjadi org pertama yang wish birthday aku
thanks syg!!

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:

1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa
seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap
lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui
mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan.
Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping.
Mereka jarang membuat keputusan sendiri,
sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.


3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan
boleh menerima keadaan seadanya.
Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan
bukan nafsu semata-mata.


4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik.
Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan.
Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois.
Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2.
Mereka tdk suka berusaha.


5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi.
Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


6) Tidak punya bantal
ciannye... gi le kedai beli satu..

ungkapan 'I LOVE YOU'

I Love You atau dalam bahasa Melayu, Aku Cinta Padamu merupakan satu ungkapan yang amat istimewa. Ini kerana ianya merupakan ungkapan yang hanya kita ucapkan pada orang yang kita sayang sahaja.

Ada ke orang yang ucapkan I Love You pada orang yang dibenci? Sudah pasti tidak bukan. Kalau dengan orang yang dibenci, mesti kita mencemuh dia seboleh yang mungkin. Itu kalau mereka yang panas baran la. Habis semua ayat-ayat cemuhan dilemparkan disebabkan terlalu marah dan benci pada seseorang itu. Kalau boleh, semua perkataan-perkataan negatif yang ada dalam kamus nak diberikan pada orang itu.

Tetapi ianya berbeza dengan I Love You ini. I Love You ini sangat unik. Kita tidak akan ucapkan ia pada orang lain selain orang yang kita sayang. Orang yang kita sayang itu tidak semestinya hanya pada kekasih kita sahaja, ia termasuklah dengan ibu bapa kita, adik beradik kita, anak-anak, kawan-kawan dan orang-orang yang kita sayang.

Adalah amat pelik sekiranya I Love You ini diberikan sesuka hati pada orang lain. Tidak ada keunikan sekiranya I Love You ini mudah diperolehi. Oleh itu, janganlah kita mempermainkan ungkapan I Love You ini atau Aku Cinta Padamu dengan sesuka hati. Kerana, andai tersilap ungkap, mungkin kita secara tidak sengaja mengecewakan hati seseorang itu.

"Saat Melepaskan Orang Yg Kita Sayang"

aku ader terbace artikel ni...
n kata-kata die sngat mendalam...
hope korg dalami artikel ni k...


Setiap orang mempunyai pengalaman dalam bercinta
Bercinta dan berpisah
“Aduhh sakitnya”
Tak semua orang boleh terima perpisahan
Kadangkala merasa serik untuk mencintai orang lain kerana terlalu sayangkan kekasih lama
Perpisahan itu menyakitkan
Menyintai itu adalah kebahagiaan

Namun
Bila kita berfikir secara positif
Sebenarnya
Mencintai itu lebih menyakitkan dari melepaskan cinta
Kerana
Bila kita mencintai seseorang
Lebih-lebih lagi disaat-saat hubungan dalam keretakkan
Sebelah pihak pasti akan terluka
Menunggu masa melafazkan ”PERPISAHAN”

Andai dalam percintaan bila kita merasa perubahan yang ketara dalam perhubungan
Kehambaran kemesraan
Bersedialah untuk melepaskan
Walau hakikatnya hati masih sayang
Memang bukan mudah melihat orang yang kita sayang berlalu pergi

Namun
Percayalah
Kebahagian dalam perpisahan itu lebih bermakna dari
Kekecewaan dalam mencintai
Sakit hati melepaskan
Namun lebih sakit lagi hati
Bila kita tidak dihiraukan
Apatah lagi pandangan dia terhadap kita telah pun kosong
Tiada lagi sayang
Berbaloikah kita menunggu orang yang sudah tidak sayang lagi dengan kita?

Kita tau kesudahan nya
Namun berkeras menidakkan
Terima lah hakikat bahawa hubungan tak mungkin akan kekal tanpa perasaan kasih dan sayang
Kerana percintaan akan kukuh dengan adanya kasih sayang
Tanpa kasih sayang
Cinta tak bermakna
Jangan pula kita menyalahkan dia bila kita tidak diperlukan lagi
Bukankah manusia tidak sempurna
Begitu juga dia

Mungkin kekecewaan yang kita rasa akan berganti kebahagiaan yang kita sendiri tidak sedar
Doakan dia bahagia
Kerana bila kita mendoakan kebahagiaan dia
Kita akan dibalas dengan kebahagiaan juga
Tanamkan dalam hati
“Aku bahagia,bila dia bahagia”
Kerana mencintai bukan bererti memiliki

(^_^).. ::new friend::..(^_^)






5hb November 2011


semalam adalah perjumpaan wat pertama kalinya antara aku dengan
PUT3 LAWATI...
kmi berjumpa di Mid Valley...
kmi pergi mkn2...
kt popeyes...
ley r thn mkn kt sana...





pukul 1330, kami msuk pgung tgk citer TRESPASS...
ley r thn citer tu wlupon citer tu bekesar hal dlm umh tu je...








hbis tgk adalah dlm pukul 3lbih...
erm...
kemudian ade org tu nak makn ais krim...
hehehe...tmnkanla die g mkn ais krim...
aku xkish pon...
aku mmg suke ikut org jek...
leps dh xde bnda nk wat...
put3 ajk aku g tmpt die...
kt gombak...
men la pool 5 round...
yg xley blah nye...aku klh 4-0...
terer giler men pool die ni...
hahahaha...
xkish la sume tu...
aku pon bru je bljr kn...

leps tu kami g karok...
2jam gak la dok dlm bilik tu...
tpi puas nynyi kot...
n dua2 pon sore ley thn...
kire enjoy gak la kua dgn put3 ni...
wlupon bru pertama kali jumpa die...
tpi its like we have been meet so many times before this...
pe2 pon....

thanks put3 koz lyn i...
lyn kerenah i...
wlupon untuk sehari...
i xde la sesempurna mane...
tpi untuk menjadi kwn yg setia...
insya'Allah i boley...
i really2 have a gud time with u last time...
n i'll never forget about it...
really enjoy that day...

by the way....
thanks sbb htr i blik...
really2 appreaciate it....


(^_^)....Family.... (^_^)






"FAMILY" atau "keluarga"



sebelum ni aku de post pasal cinta kan...??
kali ni aku nak post psl family atau keluarga pulak...

aku dilahirkan dalam keadaan dunia yang serba sederhana....
ayah aku dulu nye seorang tentera...
kemudian die menarik diri dan bekerja sebagai body guard pengeluar kereta besar...
lau korg pernh dengar syarikat Tan Chong. ha...mesti pernh tgk kn...??







wktu tu...aku msih kecil...
walaupon kami adik beradik hidup dlm keadaan yg sederhana..
tapi kami mesra sgt2...
dan aku sbgai adik yg paling kecil...
sgt di manjai oleh kakak-kakak aku...
dan selalu dibuli dan disakat oleh abg2 aku...
dorg mmg suke tgk aku nangis...







tpi walau mcm ne pon...
dorg ttp sygkn adik pempuan dorg yg manje ni...
hehehe...
aku mempunyai tiga org kakak dn tiga org abg yg sumenye hero2....
kakak-kakak aku pulak...
sumenye pandai memasak...
aku sorg je yg xpndai msk...kekeke...
kami dibesarkan oleh abah dan mak...
mak aku pulak xpernah bekerja...
suri rumah sepenuh masa la kata kn...





&






ini mungkinlah zaman ketika aku msih budk-budk lgi...
tpi kini...
semakin aku meningkat dewasa...
semakin aku jdi seorg yg pandai membawa diri...
wlupon aku lain dri kakak-kakak aku...
tpi aku msih pndai menjaga diri...
xsush untuk mak aku membnarkan aku keluarga bersama kwn2...
hehehe...

uish...
ni psl fmily ke psl aku ni...??
aduyaii...merapik dh...
hahahaha...

oklah...
smbung citer ye...
fmily kami sebuah fmily yg sgt happy...
mak aku hppy dgn ank2nye...
begitu juga dgn abah aku...
sehinggalah seorg demi seorg kakak-kakak ku berkahwin...
mak aku happy bile dh lepas tggungjwp die terhdp ank2 pempuan die...
cume tinggal aku sorg je...hehehe...
kite tolak la bab kawin ni...





hurm...bermula la rintangan dlm dunia keluarga...
bile ank2 sudh mndirikan rumh tgga...
ank2 akan meninggalkan kedua-dua org tuanya...
mengikut si suami...
aku semkin meningkat dewasa...
sehingga umur aku menjangkau 20...
abah aku mula skit...
xthu pe skit die...
doktor kate disyaki TB...
tapi bile dh cek byk2 kali...
penyakit die xdpt dikesan...
dh mcm2 perubatn kami usaha kan...
tpi xbrhasil...
abah kurus mendadak...
sedih sgt2 wktu tu...
hurm...selama sebulan jugk abah dlm keadaan mcm tuh...
sehinggalah stu mlm tuh...pukul 3 pg...
aku dpt coll dri mak aku...mak aku kata "abah dah xde"
wktu tu...aku de kt rumah ceras...
n abah aku ade kt rumah kakak aku kt rawang...
pgi2 lgi abg aku dn aku bergkat ke rumh kakak aku...
sesmpainye kami di sana...
kami liht byk org kt rumh kakak aku tu...
sumenye tgh membaca kan yasin di hdpn jenazah...
aku yg msih dlm keadaan trkjut...
msih xdpt time kenyataan yg abah aku dh xde...
wktu tu pulak...abg ipar aku xde...
die ke china...
sumenye diuruskan oleh kak long aku...
yang paling mengecewakan aku...
aku dn ude(abg) cube untuk hbgi kak ngah dan kak teh aku...
lansung xdpt...
msih mrh kah dorg terhdp jenazah...??
alang(abg) pula ntah ke gunung mana...
masih xdpt dihbgi juga...
ksudahn nye...
abah dikbumikan tnpa ketiga-tiga anknya...




erm...itu keluarga aku...
sebab tkutkan perkara2 mcm ni la...
kdg2 ada ibu2 yg xnk ank die cpt sgt membesr...
erm...lau nk ikutkn...
mmg aku nk citer pnjg2 lgi...
tpi mmg berjela la korg nk membacenye...
itu tajuk ini...setkt ni jela aku citer k...
nk wat jdi pedoman kepada diri kite sbgai ank2...
jgn sekali2 menyimpan dendam trhdp kedua-dua ibu bapa kite...
yg diakhir hyt kita nnti...
kite yg akn menyesl dgn tindakan kite tuh...

SEKIAN...
terima kasih pada rakan-rakan yang sudi membaca kish aku ni...
AKU SAYANGKAN ABAH AKU SANGAT-SANGAT!!

. . : : L.o.V.e : : . .




LOVE...apa itu love?? dalam bahasa inggeris dipanggil LOVE
...bila di translate kan dalam bahasa melayu...
ianya menjadi 'CINTA'...
CINTA...
apa itu cinta?? cinta terbahagi pada banyak jenis...
ada macam-macam jenis cinta, pertama sekali cinta pada ALLAH...
dan itu lah yang paling penting sebenarnya dalam hidup ini...
cinta yang kedua adalah cinta pada family kita cinta kepada pertalian yang telah terjalin sejak azalinya...
pertalian yang yang tidak akan terputus sampai bila-bila...
cinta ketiganya adalah cinta kepada diri sendiri...
sesungguhnya kita perlulah menyanyangi diri kita terlebih dahulu berbanding orang lain...
hargai diri sendiri dan menjaga maruah diri supaya diri kita dihormati...
cinta ke-4 adalah cinta pada rakan dan sahabat yang selalu ada di sisi kita ketika kita dan senang...
ini juga penting kerana kita perlu pandai memilih kawan untuk dijadikan sahabat baik...
biarlah orang nye boleh menerima siapa diri kite...
boleh menerima kekurangan yang ada pada kita bagitu penerimaan kita pada diri sahabat kita tu...
dan yang terakhir sekali baru lah cinta pada kekasih hati didunia ni...
tapi cinta itu semestilah cinta yang ikhlas tanpa berniat meminta apa-apa pembalasan...
barulah cinta itu akan berkekalan...'